HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_CSTM_PSTS_S_MN_THR

Agenda

1 april – 30 september 2017
 
1 april – 30 juni 2017
 
13 mei – 2 juli 2017
 
26 augustus 2017
 
9 september 2017
 
 
DSPL_GND_TM
9 september 2017

Open Monumentendag

'Burgers, boeren en buitenlui'

Willem-Alexanderplein, Lopik-Dorp van 10:30 - 16:00 uur

“Boeren, burgers en buitenlui” was vroeger de uitroep van de dorpsomroeper om aandacht van het publiek te trekken. Met deze aanspreektitel was iedereen genoemd; de bewoners van stad en land, plus de rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats.

Door dit thema te kiezen voor de Open Monumenten Dag wordt aandacht van iedereen gevraagd voor historische en actuele relaties. Het wijst op vroegere gebeurtenissen uit het dorp. Het wijst op onderlinge economische en culturele verhoudingen, vervoer, handel, transport, communicatie, markten en volksvermaak.

Op zaterdag 9 september 2017  is er een traditionele markt waar meer dan 15 Lopikse bedrijven op een speciale manier hun waren aan de man willen  brengen  en de sfeer van vroeger laten herleven. Waar de toneelvereniging  de bezoekers verrast met nostalgische optredens, de Scouting zich presenteert  en er een  modeshow wordt gegeven met kleding van Toen  en Nu. Waar u een kijkje kunt nemen in de Manebrug en hoort  over  het verleden  maar ook over de toekomst van dit historische pand. De  Dorpsomroeper houdt  de bezoekers op de markt op het Willem Alexander Plein op de hoogte van alle activiteiten die  er in het dorp  plaats vinden. Ook van de  activiteiten op het oude  Dorp,  de rondleiding in de kerk, wanneer er orgelspel is, de verhalen over Nootensoord  en de  specialiteitenkraam van de Keizerskroon. Kinderen kunnen historische plekjes ontdekken met een speurtocht. De Dorpsomroeper  neemt zijn functie serieus  en zal ook de nodige nieuwtjes brengen.

De opening  is om 10:45 uur uur op het Willem-Alexanderplein door  burgemeester Lokker die  deze traditionele markt geheel in stijl zal openen.   Alle bezoekers krijgen bij de infostand  een speciale uitgave van een historisch boekje samengesteld  door de Stichting Kunst en Cultuur. U ontvangt  daar ook het dagprogramma en de puzzeltocht.  De Lopikse Traditionele Markt is een bezoek  waard..

Hoort, hoort… en zegt het voort!!

Meer algemene informatie  op onze Open Monumentenpagina.

DSPL_GND
 
Dijkhuis rondleiding
1–30
apr|sep
Dijkhuis rondleiding
Rondleiding Dijkhuis
Dijkleger en waterbeheer
1 apr – 30 sep 2017
Dijkhuis, Jaarsveld
Dijkhuis rondleiding
Maria Alblas
1–30
apr|jun
Maria Alblas
Expositie Maria Alblas
Schilderijen
1 apr – 30 jun 2017
Dorpshuis De Schouw, Lopik
Maria Alblas
13–2
mei|jul
Expositie Sylvia Sikken
Schilderijen
13 mei – 2 jul 2017
Galerie 't Koetshuys, Lopikerweg Oost 164, Lopikerkapel
Klassiek aan de Lek
26
aug
Klassiek aan de Lek
Klassiek aan de Lek
Zomeravondconcert
26 aug 2017
Dijkhuis, Jaarsveld
Klassiek aan de Lek