HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2021

 
1 januari – 1 juni 2021
 
8 juli – 8 augustus 2021
 
25 juli 2021
 
28 augustus 2021
 
11 september 2021
 
7 november 2021
 
 
DSPL_GND_TM
1 januari – 1 juni 2021  | Aanvang doorlopend

Expositie Ria van Vliet

Schilderijen

Dorpshuis De Schouw, Lopik

Stichting Kunst & Cultuur verzorgt doorlopende exposities in de Schouw van verschillende lokale kunstenaars en artistieke dorpsgenoten. In 2020 zijn we gestart met een zeer gevarieerde expositie van Ria van Vliet. Ria is heel kunstzinnig en geeft al jaren creatieve cursussen. Nu heeft iedereen de gelegenheid haar werk te zien. De expositie is verlengd in verband met de Corona-maatregelen en te bekijken in Dorpshuis de Schouw tijdens de geldende openingstijden.

Over Ria van Vliet
Hoe kwam Ria op het idee om te gaan schilderen? Ria: “Als klein meisje zat ik al graag te tekenen en toen mijn oudste zus van school de opdracht had gekregen om een Kerstkaart te maken, wilde ik dat ook kunnen. Ik vond dat erg mooi, maar wist niet goed hoe ik dat moest gaan doen. Waterverf, speciaal papier en de benodigde verf, waren er toen nog niet.

Toen ik later zelf geld ging verdienen heb ik deze materialen aangeschaft en ben aan de slag gegaan. Op de tv en bij het NTI heb ik een cursus gevolgd. Ook via het cursusproject heb ik lessen genomen en zo ben ik er langzamerhand in gerold. Het lukte me steeds meer om mooie werken te maken. Nadeel was wel de terpentine waar ik niet zo goed tegen kon. Nu ik dat vervangen heb voor acrylverf, heb ik daar geen last meer van en gaat het mij beter af.

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van workshops in het Jongerencentrum; nu doe ik dat eenmaal in de 2 weken in De Schuilplaats. Ik vind het erg leuk om mijn talenten en kennis door te geven aan anderen die er ook plezier aan beleven en er beter van worden.

Ook heb ik mijzelf aangeleerd om glazen vazen en spiegels te graveren. Als er iemand trouwt/trouwde gaf ik hen altijd een gegraveerde spiegel van hun trouwkaart. Later kreeg ik daar opdrachten voor. Van elk geboortekaartje dat ik heb gekregen, maakte ik een aquarel en gaf ik die cadeau.
Ik ben nu 65 jaar en hoop nog heel lang creatief bezig te zijn. Ik doe niet aan thema’s, ik schilder gewoon datgene waar ik geïnteresseerd in ben.”

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2021

 
8–8
jul|aug
Herman de Man-Dijkhuis
Herman de Man-maand
8 jul – 8 aug 2021
Dijkhuis, Jaarsveld
25
jul
Het Wassende Water, muzikale vertelvoorstelling
Herman de Man-maand
25 jul 2021
Dijkhuis, Jaarsveld
28
aug
Klassiek aan de Lek 2021
Club Classique met Moving Art
28 aug 2021
Achter het Dijkhuis, Jaarsveld
11
sep
Open Monumentendag 2021
Mijn monument is jouw monument
11 sep 2021
Dorpsplein, Polsbroek
7
nov
Annejet van der Zijl
Literaire zondagmiddag
7 nov 2021
Dorpshuis De Schouw, Lopik