HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2022

 
1 januari – 30 juni 2022
 
1 april – 30 september 2022
 
 
DSPL_GND_TM
28 augustus 2021  | Aanvang 20:00 uur

Klassiek aan de Lek 2021

Club Classique met Moving Art

Achter het Dijkhuis, Jaarsveld

UITVERKOCHT – door de geldende coronamaatregelen kunnen we helaas niet de volle capaciteit benutten en zitten we nu aan het maximum. Er is nog wel een wachtlijst.


Het zomeravondconcert in Jaarsveld is inmiddels een traditie geworden. Dit jaar treedt voor ons op: Club Classique, een muzikaal netwerk van jonge en soms wat oudere, bevlogen musici. Ooit zijn zij begonnen met ‘Muziek buiten de concertzaal’ en dat is nog steeds waar zij voor staan. Klassiek voor iedereen!

Moving Art

Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen de personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst. Je zou bijna denken dat er een nieuw Harry Potter-boek uit is. Maar nee, het is Club Classique, met een gloednieuwe voorstelling waarin niks is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt. Een engel begint plots te zingen in haar lijst en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. In Moving Art vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Speelt het strijkkwartet daar nu live of is het een soundtrack? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over. En of het nou Rothko is waar je hart sneller van gaat kloppen of juist Waterhouse, voor iedereen is er wat wils en zelfs Rembrandt kwam nooit beter uit de verf. Zwoele fluitmelodieën, melancholische strijkers, een dromerige Debussy en de heftige realiteit van Sjostakovitsj. Moeiteloos wordt je getransporteerd naar de magische wereld achter de schilderijen.

Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder vormen het kloppend hart van Club Classique en verbinden de films, schilderijen en muziek verhalend met elkaar. Ze hebben de krachten gebundeld met filmmaker Gijs Besseling; een cinematografische duizendpoot waarmee ze al eerder genres hebben opgerekt. Het resultaat is een geheel nieuwe ervaring voor alle zintuigen.

Corona-maatregelen

Uiteraard zullen alle op het moment van uitvoering geldende corona-maatregelen in acht worden genomen. Zodra de regels voor de datum van het concert bekend zijn, zullen wij die hier publiceren. Indien dat gevolgen heeft voor uw reservering zullen wij u daarover berichten.

Praktische gegevens

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2022

 
1–30
jan|jun
Expositie Marian Spruit
Kleurrijke schilderijen
1 jan – 30 jun 2022
Dorpshuis De Schouw, Lopik
1–30
apr|sep
Rondleidingen Dijkhuis
Dijkleger en waterbeheer
1 apr – 30 sep 2022
Dijkhuis, Jaarsveld