HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2020

 
21 januari – 20 juni 2020
 
29 maart 2020
 
1 april – 30 september 2020
 
13 april 2020
 
16 april 2020
 
5 mei 2020
 
30 mei 2020
 
29 augustus 2020
 
12 september 2020
 
1 november 2020
 
 
DSPL_GND_TM
29 maart 2020  | Aanvang 15:00 uur (inloop 14:30 uur)

Lenteconcert GEANNULEERD

in Franse sferen

Boerderij De Haan, Cabauw

In verband met de richtlijnen en adviezen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus hebben wij tot onze spijt moeten besluiten het Lenteconcert van Solune op 29 maart a.s. te annuleren.


Op zondagmiddag 29 maart 2020 organiseert Stichting Kunst & Cultuur Lopik een huiskamerconcert op de prachtige boerderij van Mieke de Haan in Cabauw met in de hoofrol “Solune à  deux”.

De bekende zangeres en zangdocent Mony Wouters, treedt op samen met de pianiste en componiste  Laetitia van Krieken. Zij gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw en nemen het publiek mee op een reis langs geliefde Franse idolen, de onvergetelijke chansons van o.a. Piaf en Barbara en nog vele anderen.

U bent hartelijk welkom op deze vrolijke Franse middag.

Over SOLUNE

SOLUNE à deux neemt haar publiek mee op avontuur door het rijke repertoire van chansonniers, die in poëtische beschrijvingen hun dromen en gedachten delen. Een reis langs geliefde Franse idolen, op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit begin 20ste eeuw van Fréhel en Luciënne Delyle, de swing van Charles Trenet en de jazz manouche van Django Reinhardt, langs de onvergetelijke chansons van Piaf en Barbara, de jazz van Claude Nougaro, de sterke songs van Serge Gainsbourg en Alain Bashung, en altijd nieuwsgierig naar nieuwe artiesten zoals Zaz, Stacey Kent en Emilie-Claire Barlow. Tijdens die reis maakt het publiek kennis met vele personages, zoals de kaartjesknipper in de Parijse metro (Le Poinconneur des Lilas), Marilou die zielsveel houdt van haar motorduivel (L’Homme à la Moto) en de man in de haven die droomt van verre oorden (Emmenez-moi), allemaal zo raak en liefdevol getypeerd.

SOLUNE à deux houdt van contrasten. In hun muziek klinkt een veelheid aan sferen door, van dromerig en ingetogen tot uitbundig en feestelijk. Ze laten zich inspireren door de traditie, maar werpen daar graag een ander licht op. Ze verrassen met hun geheel eigen, authentieke vertolkingen en geven deze chansons een nieuwe twist.

SOLUNE à deux kent ook een bandbezetting, uitgebreid met bas en percussie, en treedt behalve in Nederland ook veel op in Frankrijk, waar soms spontaan jamsessies ontstaan met Franse muzikanten. SOLUNE toerde in 2012, 2014, 2015 en 2016 door Frankrijk en trad in 2018 op in Parijs. Hun muziek en interpretaties werden daar overal bijzonder enthousiast ontvangen. Met al deze warme herinneringen in het hart neemt SOLUNE à deux u graag mee op reis!

Mony en Laetitia

Mony Wouters en Laetitia van Krieken hebben elkaar leren kennen bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar zij beiden als docent aan zijn verbonden. Zij hebben daar in het kader van een internationaal project deelgenomen aan een concert in Istanbul met Turkse musici. De samenwerking smaakte naar meer. Het Franse repertoire dat zij beiden eerder in andere formaties hadden gebracht, opende de deur naar SOLUNE à deux.

Mony Wouters, Zangeres / docent zang, interpretatie, vocal improvisation / vocal coach

Mony trad eerder op met Duo Pastis, Café Bohème en Locura. Zij is als docent zang, interpretatie en vocal improvisation werkzaam bij de Muziektheateracademie van Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Conservatorium) te Rotterdam. Ook is zij daar vocal coach bij musicalproducties en muzikaal leider/coach bij muziektheaterproducties.
Als vocal coach werkte zij bij o.a. het Onafhankelijk Toneel, bij musicalproducties zoals The Last 5 Years en recent met de band Snowapple en vocale cabaretgroep Herman in een Bakje Geitenkwark. Zij werkt als (muzikaal) theatermaker aan muziektheaterproducties met o.a. Vincent van Warmerdam, Minou Bosua, Barbara Duijfjes, Nik van den Berg en Robin Coops. Daarnaast is zij actief op het gebied van vocal improvisation en treedt zij op met improgroepen, zoals de Rotterdam ImproVoices en Improzo, in en buiten Europa.

Laetitia van Krieken, pianiste/componiste

Laetitia kreeg internationale bekendheid als toetseniste van popgroep Nits. Zij tourde door Nederland met Laetitia van Krieken Big Bang, 13 koppig jazzorkest, dat haar composities uitvoerde. Met Hotel Witlox maakte zij als musicus/componist diverse muziektheater-voorstellingen en werkte samen met o.a. theatergezelschappen De Bloeiende Maagden, Stella Den Haag, De Wetten van Kepler.
Zij schreef de compositie Engyc voor dansvoorstelling SWAN van Sounding Bodies. Componeerde voor diverse klassieke- en jazz-ensembles en musicals.
Zij is werkzaam als docent muziektheorie, solfège en bijvak piano bij de Pop Academy en de Jazz Academy van Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Conservatorium) te Rotterdam.

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2020

 
21–20
jan|jun
Expositie Ria van Vliet
Schilderijen
21 jan – 20 jun 2020
Dorpshuis De Schouw, Lopik
1–30
apr|sep
Rondleidingen Dijkhuis
Dijkleger en waterbeheer
1 apr – 30 sep 2020
Dijkhuis, Jaarsveld
13
apr
Remembrance Fietstocht GEANNULEERD
door de gemeente Lopik
13 apr 2020
Zwarte Schuur, Dijkhuis, Jaarsveld
16
apr
Groot Dictee GEANNULEERD
Verhaal uit de oorlogstijd
16 apr 2020
Dorpshuis XXL, Benschop
5
mei
75 Jaar Vrijheid GEANNULEERD
vier je samen in Jaarsveld
5 mei 2020
Zwarte Schuur, Dijkhuis, Jaarsveld
30
mei
Fotoworkshop “compositie” GEANNULEERD
Op locatie met A. Koenders
30 mei 2020
Zwarte Schuur, Dijkhuis, Jaarsveld
29
aug
Klassiek aan de Lek 2020 GEANNULEERD
Zomeravond met Club Classique
29 aug 2020
Achter het Dijkhuis, Jaarsveld
12
sep
Open Monumentendag 2020
12 sep 2020
Nozemagebouw, Lopikerkapel
1
nov
Middag met Annejet van der Zijl
Literaire zondagmiddag
1 nov 2020
Dorpshuis De Schouw, Lopik