HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2021

 
1 januari – 1 juni 2021
 
8 juli – 8 augustus 2021
 
25 juli 2021
 
28 augustus 2021
 
11 september 2021
 
7 november 2021
 
 
DSPL_GND_TM
11 september 2021  | Aanvang 10:45 uur - 16:30 uur

Open Monumentendag 2021

Mijn monument is jouw monument

Dorpsplein, Polsbroek

Met het thema ‘Mijn monument is jouw monument’ wil Open Monumentendag 2021 iedereen welkom heten. Omdat onze monumenten van iedereen zijn, dus ook van jou. Ze maken deel uit van ieders geschiedenis, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, waar je ook heen gaat.

Stichting Kunst & Cultuur Lopik nodigt je dit jaar uit in Polsbroek. Om te komen kijken, je te verwonderen, misschien wel je eigen geschiedenis te onderzoeken in online archieven. Alle informatie vindt u op de speciale Polsbroek-pagina.

Route met activiteiten
Vanaf het dorpsplein bij de kerk is er een route met veel activiteiten. Bij de Informatiestand op het plein, Dorp 32, krijg je een boekje met verhalen over de geschiedenis van Polsbroek en Polsbroekerdam en een routekaart. Er zijn presentaties in het Dorpshuis, de kerk, verenigingsgebouw de Silo, in de oude school op Dorp 57 en bij de buurtsuper Dorp66. Bij de Waterknoop leer je het ingewikkelde verhaal van het eeuwenoude vlechtwerk van watergangen rond het dorp. Onderweg kunt u de bijzondere erepoort uit 1813 bewonderen en meer horen over de geschiedenis daarvan. Er is genoeg ruimte om de Open Monumentendag coronaproof te bezoeken.

Ook monumenten waar je niet naar binnen kunt, vertellen een verhaal. Wandel de route door het dorp, scan de QR codes, zie foto’s van vroeger met de bijbehorende verhalen. Soms is het oude vervangen door iets nieuws. Keuzes die iets zeggen, ook dat maakt onderdeel uit van onze geschiedenis.

Onze monumenten zijn ook jullie monumenten. De vele enthousiaste vrijwilligers en organisaties uit Polsbroek, zoals het Coöperatie Dorp66, CBS Eben Haëzer, Hervormde gemeente Polsbroek en Vlist, Stichting Oranjefeesten Polsbroek en Stichting Kunst en Cultuur Lopik heten je van harte welkom.

Praktische informatie

Meer informatie 2021 in Polsbroek voor alle locaties en activiteiten.

Corona-regels

Om het bezoek aan een monument voor iedereen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, gelden uiteraard de alom bekende basisregels. Voor Open Monumentendag geldt in het bijzonder:

Daarnaast gelden de volgende landelijke regels:

Open Monumentendag volgt de landelijke richtlijnen en het protocol dat door belangenorganisatie Kunsten 92 is opgesteld speciaal voor de culturele sector, waaronder het veilig openstellen van monumenten valt.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2021

 
1–1
jan|jun
Expositie Ria van Vliet
Schilderijen
1 jan – 1 jun 2021
Dorpshuis De Schouw, Lopik
8–8
jul|aug
Herman de Man-Dijkhuis
Herman de Man-maand
8 jul – 8 aug 2021
Dijkhuis, Jaarsveld
25
jul
Het Wassende Water, muzikale vertelvoorstelling
Herman de Man-maand
25 jul 2021
Dijkhuis, Jaarsveld
28
aug
Klassiek aan de Lek 2021
Club Classique met Moving Art
28 aug 2021
Achter het Dijkhuis, Jaarsveld
7
nov
Annejet van der Zijl
Literaire zondagmiddag
7 nov 2021
Dorpshuis De Schouw, Lopik