HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
PG
 

Klassiek aan de Lek

Club Classique trekt samen met taalduizendpoot Abdelkader Benali de theaters in met een vertelconcert.

Abdelkader herinnert zich nog levendig hoe hij als klein jongetje betoverd raakte door de magische verhalen op de markten van Tanger. In Een nacht met Sjahrazade is hij zelf de meesterverteller en wekt hij op betoverende muziek de verhalen van duizend-en-een-nacht weer tot leven.

Hierin maken we kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken?

De verhalen krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classsique. Een magische en zinnenprikkelende belevenis met muziek o.a. Sheherazade van Rimski Korsakoff en de  Aladdin Suite van Nielsen via de volksdansen van Bartók tot de hedendaagse Turkse componist Fazil Say. 

Na de vele uitverkochte  voorstellingen in beroemde theaters  komen ze op 26 augustus in Jaarsveld. 

Deze Nacht met Sjarazade mag u  niet missen!!

Toegang is gratis er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 Aanmelden is noodzakelijk en kan per mail bij dienyscheffer@outlook.com