HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
PG
 

Adres

Lekdijk Oost 12
ingang aan de S.L. van Alterenlaan
3413 MS Jaarsveld

Afspraak voor rondleiding

Bij voorkeur per E-mail
dijkhuis@kunstencultuurlopik.nl
Per telefoon 06 – 5141 5143
of 06 – 5198 2065
Van 6 april – 1 oktober
Alleen op zaterdag en zondag

Dijkhuis

Wilt u kennismaken met de wereld van het dijkleger en het Dijkhuis te Jaarsveld eens van binnen zien? Op een aantal zaterdagen en zondagen verzorgen vrijwilligers van Stichting Kunst en Cultuur rondleidingen door het Dijkhuis en de zolders van de “Zwarte Schuur” (het voormalig dijkmagazijn). Daarnaast zijn rondleidingen op afspraak mogelijk (alleen in het weekend).

Het seizoen start op 1 april en sluit eind september. In verband met de Coronamaatregelen hebben wij nog geen data voor de inloopmiddagen vastgesteld. Zodra wij in kunnen schatten wat de mogelijkheden zijn binnen de Corona-maatregelen, zullen wij deze publiceren op deze pagina.

Rondleidingen

Evenementen

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding start u met een bezoek aan de exposities op de zolders van de Zwarte Schuur en het stenen wachthuis. ‘Welkom in de wereld van het Dijkleger’ is een levensgrote ‘kijkdoos’ met beelden van het dijkleger vroeger en nu; de expositie “Dijkhuis en waterbeheer” geeft inzicht in de geschiedenis van het Dijkhuis en natuur en cultuurhistorie op en rond de Lekdijk. Bij de rondleiding bezoekt u deze exposities, de omgeving van het dijkhuiscomplex en de grote vergaderzaal met de dijkgravenkamer in het Dijkhuis. U krijgt een beeld van het leven en werk van dijklegersoldaten, adellijke dijkgraven en hoogheemraden uit vroeger tijden.

Een rondleiding is gratis en duurt ca. 45 minuten tot anderhalf uur, afhankelijk van uw eigen wensen en voorkeuren. Ook internationale groepen of speciale kinderrondleidingen zijn mogelijk.