HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
PG

Open Monumentendag

In het tweede weekend van september zijn jaarlijks meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Landelijk wordt ieder jaar een ander thema vastgesteld.

In Lopik vertaalt Stichting Kunst en Cultuur dit nationale thema naar een plaatselijke invulling, waarbij gekeken wordt bij welke kern dit het beste past. Het programma wordt samengesteld met de buurtvereniging of een groep enthousiaste bewoners van de kern.

In 2020 wordt Open Monumentendag (OMD) op zaterdag 12 september gevierd, rond het thema “Leermonument – Zenden en Ontvangen”. Door de versoepeling van de maatregelen ter voorkoming van het Corona-virus is het toch mogelijk deze dag te organiseren; het wordt wel wat anders dan anders. Achtergronden en het programma vindt u op de  OMD 2020-pagina.

In de linkerkolom vindt u de verslagen, historische boekjes en foto’s van de Open Monumentendagen in de afgelopen jaren.