HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2024

 
1 januari – 30 september 2024
 
18 februari 2024
 
7 maart 2024
 
13 april 2024
 
 
DSPL_GND_TM
4 juni 2023  | Aanvang 15.00 uur

Bart Tarenskeen Trio

Swingend huiskamerconcert

Cabauwsekade 22, Cabauw

Zondagmiddag 4 juni geeft het bekende Bart Tarenskeen Trio een wervelend lenteconcert op de prachtige historische boerderij Cabauwsekade 22.

U kunt deze middag genieten van heerlijke jazz muziek met de bekende musici Joost Zoeteman (gitaar), Bart Tarenskeen (bas) en Maarten Voortman (piano). Zij treden op in binnen- en buitenland o.a. op het North Sea Jazz Festival, het Ocho Rios Jazz Festival (Jamaica) en in New York. Ze deelden het podium met vele Nederlandse en internationale jazz musici en hebben veel succes.

Inloop vanaf 14.30 uur, aanvang concert 15.00 uur

Entree € 20,00 inclusief consumpties, te betalen bij binnenkomst

Aanmelden bij dienyscheffer@outlook.com

 

Een triobezetting bestaande uit piano, gitaar en contrabas is inmiddels een beproefd recept. Bassist/componist Bart Tarenskeen gaat de uitdaging aan om specifiek voor deze bezetting composities en arrangementen te schrijven. Het resultaat is een virtuoos, swingend trio met een eigen geluid.

Bart Tarenskeen is vooral bekend als sideman in de Nederlandse jazzscene. Hij speelde op grote festivals en podia zoals North Sea Jazz Festival, het Ocho Rios Jazz Festival (Jamaica), IAJE Conference (New York), en deelde het podium met vele Nederlandse en internationale jazz musici, waaronder Ernie Watts, Philippe Catherine, Cedar Walton, Randy Brecker, Benjamin Herman en vele anderen. Onder zijn eigen naam bracht hij inmiddels drie albums uit.

Jazzpianist Maarten Voortman (1987) studeerde cum laude af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg raakte hij in de ban van de bebop pioniers uit de veertiger jaren. Zijn spel staat voor een eigentijdse muzikale persoonlijkheid in combinatie met een liefde voor de jazztraditie.

Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie. Het Amerikaanse magazine Just Jazz Guitar schreef over Joost zijn spel: “this is Music with balls, artistry and attitude from a player who has chops for days”.

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2024

 
1–30
jan|sep
Expositie Jeanette Overbeek-de Vos
1 jan – 30 sep 2024
Dorpshuis De Schouw, Lopik
18
feb
Huiskamerconcert Benschop/Polsbroekerdam
Trio 258
18 feb 2024
Boerderij fam. Van Os, Benedeneind Zz 417, Benschop/Polsbroekerdam
7
mrt
Groot Dictee der Lopikerwaard
7 mrt 2024
Dorpshuis De Schouw , Lopik
13
apr
Luisteren bij de buren
13 apr 2024
Buurthuis , Willige Langerak