HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2024

 
1 januari – 30 september 2024
 
18 februari 2024
 
7 maart 2024
 
13 april 2024
 
3 november 2024
 
 
DSPL_GND_TM
13 oktober 2019  | Aanvang 15:00 uur, inloop vanaf 14:30 uur

Tussen de regels: Griet Op de Beeck

Literaire middag

Dorpshuis De Schouw, Lopik

In samenwerking met Dorpshuis De Schouw en Bibliotheek Karmac en The Readshop, organiseren wij een bijzondere literaire middag met de beroemde schrijfster Griet Op de Beeck.

Tijdens deze lezing vertelt ze aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema’s in haar werk.

Na  haar verhaal is er volop gelegenheid om vragen te stellen en zal de schrijfster haar boeken signeren. Een  boekentafel met haar werken wordt verzorgd door The Read Shop

Biografie

Griet Op de Beeck is schrijver. Al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn.
Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen, werkte als dramaturg bij theatergezelschappen als De Koe en Het Toneelhuis, en maakte daarna grote interviews voor HUMO en later De Morgen. Voor die krant schreef ze ook een aantal jaren columns.

Op 31 januari 2013 debuteerde ze met Vele hemels boven de zevende. Het boek werd enthousiast onthaald door de pers en genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en het won De Bronzen Uil publieksprijs. Het werd een bestseller.

Een kleine twee jaar later verscheen Kom hier dat ik u kus, een roman die door het boekenpanel van DWDD verkozen werd tot boek van de maand, wat Griet Op de Beeck definitief op de kaart zette als een schrijver die is gekomen om te blijven.
De verhalenbundel Gij nu (2016) stootte meteen na verschijnen door naar de top van de bestsellerlijsten. Zowel Kom hier dat ik u kus als Gij nu werden genomineerd voor de NS publieksprijs. In de zomer van 2017 waren er van haar drie titels opgeteld meer dan 750.000 exemplaren verkocht.

Haar boeken worden vertaald naar het Engels, het Duits, het Frans, het Arabisch, het Tsjechisch, het Afrikaans en het Japans.
In de zomer van 2016 was ze te gast in het iconische VPRO programma Zomergasten.

Van haar drie eerste boeken werden de filmrechten verkocht. Vele hemels, in regie van Jan Matthys, komt uit in het najaar van 2017. Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker werken aan de verfilming van Kom hier dat ik u kus. En Warner Brothers Belgium kocht de rechten van Gij nu.
Van Kom hier dat ik u kus verscheen er een luisterboek, door de auteur zelf ingesproken, en ze bewerkte het eerste deel van Kom hier dat ik u kus voor het theater.

Griet werkt momenteel aan een trilogie, waarvan het eerste deel Het beste wat we hebben eind september 2017 is verschenen.

In 2018 viel Griet de eer te beurt om het boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ te schrijven.

Foto: Esther Gebuis

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2024

 
1–30
jan|sep
Expositie Jeanette Overbeek-de Vos
1 jan – 30 sep 2024
Dorpshuis De Schouw, Lopik
18
feb
Huiskamerconcert Benschop/Polsbroekerdam
Trio 258
18 feb 2024
Boerderij fam. Van Os, Benedeneind Zz 417, Benschop/Polsbroekerdam
7
mrt
Groot Dictee der Lopikerwaard
7 mrt 2024
Dorpshuis De Schouw , Lopik
13
apr
Luisteren bij de buren
13 apr 2024
Buurthuis , Willige Langerak
3
nov
Literaire middag
3 nov 2024
De Schouw, Lopik