HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
SNGL
 
DSPL_AGENDA_PSTS_S_MENU_THIS_YEAR

Evenementen in 2024

 
1 januari – 30 september 2024
 
18 februari 2024
 
7 maart 2024
 
13 april 2024
 
31 augustus 2024
 
14 september 2024
 
3 november 2024
 
 
DSPL_GND_TM
31 augustus 2019  | Aanvang 20:00 uur

Klassiek aan de Lek

Zomeravondconcert

Dijkhuis, Jaarsveld

Het Zomeravondconcert ‘Klassiek aan de Lek’ wordt dit jaar gegeven door Trio Levani & Friends. Sopraan Tamar Niamut, tenor Jeroen de Vaal en pianiste Lineke Lever geven een concert samen met violiste Inki Varga en celliste Oihana Aristizabal Puga met als titel “Clair de Lune”.

Alle 5 musici hebben hun sporen verdiend in binnen- en buitenland en zijn o.a. werkzaam bij De Nationale Opera, Sinfonietta Amsterdam en Cello Octet Amsterdam. 

Een concert door 5 topmusici die een zwoel zomeravondconcert geven, waarin o.a. delen uit de West Side Story van Bernstein, tango’s van Piazzolla en intiemere muziek van Massenet te horen zijn. Dit alles vindt plaats in de open lucht op de prachtige locatie achter het karakteristieke Dijkhuis in het historische dorpje Jaarsveld.

Het belooft een programma te worden, waarin u de sterren hoort fonkelen en de maan langzaam opkomt.

 

Biografieën van de musici

Tamar Niamut

Sopraan Tamar Niamut zingt in binnen- en buitenland. Zij zingt bij diverse gezelschappen, zoals Holland Opera, Stichting Ipermestra, Opera Zuid en de Opera Dira in Koeweit. 
Tamar creëert daarnaast ook eigen voorstellingen, zoals ‘Hans & Grietje’, in samenwerking met Pianoduo Scholtes & Janssens, ‘West Side Story Een Heurspel’, Bizet’s ‘Les Pecheurs de Perles’ in regie van David Prins en ‘Carmen’ in een kamermuziekbezetting, gearrangeerd door Bob Zimmerman. 
Zij zong in oratoria van onder meer Pergolesi, Bach, Händel, Mozart, Rossini, Jenkins, Gounod, Ramirez en Saint-Saëns. Daarnaast voerde zij orkest- en kamermuziekwerken uit zoals Beethoven 9 onder leiding van Otto Tausk, Nuits d’été van Berlioz, Folksongs van Gilmore en Images de Navidad van Escande. 
Tamar werkt regelmatig samen met dansers, zoals ISH, Corpus Acrobatics, De Dutch Don’t Dance Division en The Junior Company van Het Nationaal Ballet. Zij maakt bovendien graag kamermuziek met Trio Levani, met tenor Jeroen de Vaal en pianiste Lineke Lever. 
Tamar heeft een eigen zangcoachingspraktijk ‘VOX Building’ met haar compagnon VOX Fysio John Labrie, met wie zij menig artiest begeleidt. Daarbij werken zij samen met verschillende zorgprofessionals om zangers en sprekers optimaal te kunnen laten presteren. Daarnaast is Tamar docent Stemtechniek aan het Conservatorium in Suriname.

Jeroen de Vaal

Tenor Jeroen de Vaal studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Eugénie Ditewig. Hij volgde verschillende masterclasses en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig, Valentin Jar en Tamar Niamut. 
Jeroen werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch en Klaus Guth. In 2017 maakte Jeroen zijn debuut bij The Royal Danish Opera in Kopenhagen. 
Recent zong hij de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte/Requiem bij Holland Opera; Funeral Director en Jazz trio in A Quiet Place (Bernstein) en Facio in Fantasio (Offenbach) bij Opera Zuid. 
Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in Bach’s Passionen, de Hohe Messe en het Weihnachtsoratorium. Ook staan oratoriumwerken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst. 
Op het gebied van kamermuziek is Jeroen regelmatig te gast bij Frommermann en samen met sopraan Tamar Niamut en pianiste Lineke Lever geeft Jeroen regelmatig concerten met diverse lied en operaprogramma’s. 
In het voorjaar 2020 zal Jeroen o.a. te horen zijn als Lysander in A Midsummer’s Nightdream van Britten bij Opera Zuid.

Lineke Lever

Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Daarna studeerde zij de specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke al 18 jaar het succesvolle Arte Duo. Als duo geven zij concerten o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Arte Duo heeft tevens 2 goed ontvangen CD’s opgenomen.
Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster. Zij vormt het Trio Levani met sopraan Tamar Niamut & tenor Jeroen de Vaal. Als trio waren zij te horen op Radio 4 en gaven o.a. concerten voor Opera Zuid. Daarnaast verlenen zij hun gezamenlijke medewerking aan diverse koren en zijn te horen in kameropera’s.
Lineke volgde lied-interpretatielessen van o.a.  Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Christianne Stotijn, Dietrich Henschel e.v.a.
Samen met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt Lineke een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historische context. Zij geven concerten in heel Nederland en op radio 4. Daarnaast verleent zij regelmatig haar medewerking aan grote koorwerken, waaronder de Petite Messe Solennelle van Rossini en de Liebesliederwalzer en Ein Deutsches Requiem van Brahms. http://www.linekelever.nl/

Inki Varga

Violiste Inki Varga studeerde bij Keiko Wataya aan het Utrechts Conservatorium en bij Benzion Shamir aan het Rotterdams Conservatorium. Zij behaalde achtereenvolgens het Docerend Diploma en Uitvoerende Diploma. Tijdens en na haar studie volgde zij verschillende masterclasses o.a. bij Ivry Gitlis, Orpfeus kwartet, Bergonzi kwartet en Daniel kwartet, Donald Weilerstein en Olivier Charlier. Al tijdens haar studie was ze zowel uitvoerend als docerend werkzaam. Inki is vast lid van het strijkorkest “Amsterdam Sinfonietta” en geeft hiermee in binnen- en buitenland concerten met grote solisten als Janine Jansen, Thomas Hampson, Murrey Perahia, Maxim Vengerov en vele anderen. Daarnaast werkte ze jarenlang als freelancer bij de grote Nederlandse orkesten (o.a. Residentieorkest, Nederlands Philharmonisch orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Metropole Orkest) en ansembles als het Asko Ensemble en het Schönberg Ensemble. Ze treedt ook regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles en -bezettingen. Inki heeft een bloeiende lespraktijk en is gespecialiseerd in het lesgeven aan heel jonge kinderen volgens de ‘Suzukimethode’ en runt samen met collega’s de vioolschool Accademia Filarmonica Utrecht waar kinderen volgens deze methode les krijgen. Daarnaast werkt zij regelmatig mee aan educatieprojecten op scholen en geeft kleutervoorstellingen in het Concertgebouw Amsterdam met een strijkkwartet en strijksextet.

Oihana Aristizabal Puga

Celliste Oihana Aristizabal Puga begon op haar tiende met celloles bij Riccardo Scianmarella en studeerde cum laude af aan het Pablo Sarasate Conservatorium in Pamplona, Spanje bij Pilar Huici en Riccardo Scianmarella. Daarnaast studeerde ze kamermuziek bij Eva Pereda Ansa. In 2002 startte zij in Nederland haar studie aan het Utrechts Conservatorium waar ze in 2005 haar Bachelor of Music behaalde bij Ran Varon. In 2007 is zij afgestudeerd als Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij cellist Jeroen den Herder. 
Oihana volgde verschillende masterclasses bij onder meer Marcio Carneiro, Elias Arizcuren, Shmuel Magen, Vladimir Perlin, Pieter Wispelweij en Alexander Rudin. 
Ze trad regelmatig op met het Enara Pianotrio in Nederland en in Spanje. Daarnaast is zij sinds 2007 celliste bij het Cello Octet Amsterdam, voorheen Conjunto Iberico, waarmee ze tournees maakt door Europa, de VS en het Midden Oosten. Ze heeft met diverse componisten samengewerkt, waaronder Arvo Pärt, Theo Loevendie, Jose Maria Sanchez Verdu en Gabriel Erkorek. Oihana heeft tevens met bijzondere Nederlandse artiesten samengewerkt, zoals Hadewych Minis, Izaline Calister en Conny Jansen Danst. Met Cello Octet Amsterdam nam Oihana ook diverse cd’s op, waaronder de alom geprezen versie van ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt.
Oihana speelt regelmatig met verschillende orkesten in Nederland en Spanje. 
Oihana vormt  met Lineke Lever een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historische context. Zij geven concerten in heel Nederland en op radio 4.
Oihana bespeelt een cello van Alfredo Gianotti uit 1983.

DSPL_GND_THIS_YEAR
 

Evenementen in 2024

 
1–30
jan|sep
Expositie Jeanette Overbeek-de Vos
1 jan – 30 sep 2024
Dorpshuis De Schouw, Lopik
18
feb
Huiskamerconcert Benschop/Polsbroekerdam
Trio 258
18 feb 2024
Boerderij fam. Van Os, Benedeneind Zz 417, Benschop/Polsbroekerdam
7
mrt
Groot Dictee der Lopikerwaard
7 mrt 2024
Dorpshuis De Schouw , Lopik
13
apr
Luisteren bij de buren
13 apr 2024
Buurthuis , Willige Langerak
31
aug
Klassiek aan de lek 2024
31 aug 2024
Huis te Jaarsveld, Jaarsveld
14
sep
Open Monumentendag 2024
14 sep 2024
Inspiratietuin , Cabauw
3
nov
Literaire middag
3 nov 2024
De Schouw, Lopik