HD_MRK
Kunst en Cultuur Lopik header
Stichting Kunst en Cultuur Lopik
PG
 

Stichting Kunst en Cultuur Lopik organiseerde samen met de buurtvereniging Willige Langerak op 12 september 2015 de Open Monumenten Dag in een bijzondere uitvoering. Een speciale kunstenaarsroute was uitgezet om het landelijke thema Kunst en Ambacht tot zijn recht te doen komen.

Boekje OMD Willige Langerak 2015
OMD Routekaart Willige Langerak 2015

 

OMD 2015 Willige Langerak

Een Open Monumentendag met een ander karakter. Dit keer ging het niet zozeer over de locaties, maar vooral over de kunst en ambachten die daar gepresenteerd werden.

Maar natuurlijk kwam ook de historie van Willige Langerak voor het voetlicht en wie kon dat beter illustreren dan Graaf Floris IV. Naar hem werd de verbindingsweg tussen de Lekdijk en de Tiendweg vernoemd vanwege zijn belangrijke rol in de totstandkoming van de eerste aaneengesloten dijk langs de Lek. Burgemeester Renate Westerlaken-Loos bedankte hem hiervoor in haar openingstoespraak. “Graaf Floris IV” was blij de dijk in goede toestand, verbeterd en verzwaard, weer terug te zien.

De bezoekers konden  op 4 historische locaties genieten van presentaties van diverse ambachten die typisch zijn voor deze streek en enkele kunstexposities. In het buurthuis speurden velen op de historische beelden van de fototentoonstelling naar zichzelf en familieleden in vroeger jaren. Op 2 terrassen kon men een hapje eten en alles werd muzikaal opgeluisterd door de band “S avonds Als Het Donker Wordt”, met gouden hits in een akoestisch jasje..

De verhalen over de historie van Willige Langerak en de kunstenaars en ambachtslieden die deze dag demonstraties en presentaties gaven leest u in het speciaal voor deze dag uitgebrachte boekje.